Ajankohtaista

Ajankohtaista

Päiväkotimme on painottunut viiteen L -kirjaimeen eli Luonto, Leikki, Laulu, Liikunta ja Luovuus. Luonto ja ympäristöystävälliset arvot mm. jätteiden lajittelu ja kierrätys ovat tärkeitä. Opetamme lapsille näitä arvoja viemällä kierrätyspisteelle lajiteltuja kartonkiroskia, metalliroskia, lasia ja muovia. Lapsille on arkipäivää ruokailussa lajitella maatuvat jätteet kompostiastiaan. Luontoa säästääksemme käytämme käsipyyhkeitä paperipyyhkeiden sijaan. Käymme Pikku-Peikon luontokoulun metsäretkillä, jossa Metsämörri teema on aina mukana. Metsämörri rakastaa luontoa ja sen arvostusta.

Ruoan valmistuksessa pyrimme käyttämään lähiruokaa mahdollisuuksien mukaan (itse kerätyt marjat ja paikallisilta tuottajilta hankimme välillä elintarvikkeita).

Huomioimme paljon vuorovaikutus- ja kiusaamistilanteita sekä tunteiden käsittelyä. Meillä on erilaisia tunne ja vuorovaikutus menetelmiä käytössä, jotka ohjaavat lapsia empaattisuuteen, tunteiden nimeämiseen ja riitojen sovitteluun.

Leikkiminen on lasten työtä ja siihen haluamme panostaa. Meillä on paljon erilaisia leikkivälineitä ja rooliasuja. Pystymme ottamaan huomioon lasten toiveita leikkivälineitä hankittaessa.

Valitettavasti emme pysty tarjoamaan vuorohoitoa emmekä kovin haastavia ruoka-aine allergioita ja erityistuen lapsille meillä ei ole resursseja.

Pihalla komeilevat Muumitalo ja Merirosvolaiva

Kevätpuuhia luonnossa

Jätskikauppa
Leskenlehden istutus

Pääsiäisaskarteluja