Ajankohtaista

Ajankohtaista

Päiväkotimme on painottunut viiteen L -kirjaimeen eli Luonto, Leikki, Laulu, Liikunta ja Luovuus. Luonto ja ympäristö ystävälliset arvot mm. jätteiden lajittelu ja kierrätys ovat tärkeitä. Käytämme käsipyyhkeitä paperipyyhkeiden sijaan. Ruoan valmistuksessa pyrimme käyttämään lähiruokaa mahdollisuuksien mukaan (itse kerätyt marjat, paikallisilta tuottajilta hankimme välillä elintarvikkeita ja valmistamme niistä ruokaa). Opetamme lapsille näitä arvoja viemällä kierrätyspisteelle lajiteltuja kartonkiroskia, metalliroskia, lasia ja muovia. Lapsille on arkipäivää ruokailussa lajitella maatuvat jätteet ja roskat omiin astioihin. Käymme Pikku-Peikon luontokoulun metsäretkillä jossa Metsämörri teema on aina mukana.

Huomioimme paljon vuorovaikutus ja kiusaamistilanteita ja tunteiden käsittelyä. Meillä on erilaisia tunne ja vuorovaikutus menetelmiä käytössä, jotka ohjaavat lapsia empaattisuuteen, tunteiden nimeämiseen, riitojen sovitteluun.

Leikkiminen on lasten työtä ja siihen haluamme panostaa. Meillä on paljon erilaisia leikki välineitä ja rooliasuja. Pystymme ottamaan huomioon lasten toiveita leikkivälineitä hankittaessa.

Valitettavasti emme pysty tarjoamaan vuorohoitoa, emmekä kovin haastavia ruoka-aine allergioita ja erityistuen lapsille meillä ei ole resursseja, koska henkilökuntamme on niin pieni.

Leikkipaikkoja

Pääsiäisaskarteluja

Kevätpuuhia luonnossa