Ajankohtaista

Pienen päiväkodin vahvuus on, että lapsi huomioidaan samojen aikuisten ollessa suurimman osan päivästä mukana lapsen touhuissa. Lapsen itsetunto ja itsevarmuus vahvistuu, kun hän tutustuu ja luottaa samoihin aikuisiin sekä lapsiin, jotka ovat koko päivän samassa ryhmässä.

Päiväkotimme on painottunut todella paljon luontoon ja ekologisiin arvoihin mm. jätteiden lajittelu/kierrätys. Käytämme käsipyyhkeitä paperi pyyhkeiden sijaan. Ruoan valmistuksessa pyrimme käyttämään lähiruokaa mahdollisuuksien mukaan (itse kerätyt marjat, paikallisilta tuottajilta hankimme välillä elintarvikkeita ja valmistamme niistä ruokaa). Opetamme lapsille näitä arvoja viemällä kierrätyspisteelle lajiteltuja kartonkiroskia, metalliroskia, lasia ja muovia. Lapsille on arkipäivää ruokailussa lajitella maatuvat jätteet ja roskat omiin astioihin. Käymme metsäretkillä, jossa meillä on itsekehitetty pikku-peikon luontokoulu, siinä on osa metsämörri- toimintaa, ilmiöpohjaista luontopedagokiikkaa, sekä vahvuus variksen tunne taitoja (tästä lisätietoa toimintaperiaatteissa).

Huomioimme paljon vuorovaikutus ja kiusaamistilanteita ja tunteiden käsittelyä. Meillä on erilaisia tunne ja vuorovaikutus menetelmiä käytössä, jotka ohjaavat lapsia empaattisuuteen, tunteiden nimeämiseen, riitojen sovitteluun.

Leikkiminen on lasten työtä ja siihen haluamme panostaa. Meillä on paljon erilaisia leikki välineitä ja rooliasuja. Pystymme ottamaan huomioon lasten toiveita leikkivälineitä hankittaessa.

heikkouksia: Valitettavasti emme pysty tarjoamaan vuorohoitoa, emmekä kovin haastavia ruoka-aine allergioita ja erityistuen lapsille meillä ei ole resursseja, koska henkilökuntamme on niin pieni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *